Published On: януари 26th, 2023Categories: НовиниViews: 240

Природонаучният музей очаква малчуганите през уикенда на събитието „Млад ентомолог 2 „.

Поради големия интерес към събитието „Млад ентомолог“, проведено през 2022г., Регионален природонаучен музей – Пловдив отново кани малчуганите и техните родители през уикенда – на 21 и 22 януари 2023 г. от 10.00 ч. до 16.00 часа, когато ще се състои „Млад ентомолог 2“.

Как може да участвате в събитието?

Редовните и любознателни деца вече знаят, че ентомологията е дял на биологията, който изучава насекомите. Ще имате възможност да се включите в събитието след посещение на експозицията на Регионален природонаучен музей.

Какво да очаквате от събитието?

Беседа на тема „Ентомология“, водена от уредник зала „Тропик“ с час и за двата дни 10:30 ч. Всички, които имат желание да научат повече за насекомите, могат да изчакат във фоайето на музея 5 минути, преди започването на беседата.

Експерт от музея нагледно ще демонстрира процеса препариране на различни видове пеперуди, отгледани в зала „Тропик“ .Там ви очакват от 11:00ч. до 16:00ч., като демонстрации ще се провежда на всеки кръгъл час.

„Нашите приятели – насекомите“ е ателие за оцветяване на любими герои от детски филмчета за най-малките;

Ще имате възможност да видите най – голямата и ценна пеперуда в света – Александрова птицекрила пеперуда (Ornithoptera alexandrae), която ще бъде изложена в експозицията на зала „Безгръбначни“.

И още нещо важно! Всички деца, които участват в събитието ще получат специален подарък– красиво крилце от пеперуда .

Екипът на музея ви очаква на едно интересно приключение в красивия свят на насекомите!

Споделете това съдържание!