Published On: септември 4th, 2023Categories: Новини

Мили любители на животните,

Организираме кампания „Осинови водна костенурка“, която има за цел да намери топъл дом на една червенобуза костенурка, която нямаме възможност да отглеждаме в музея.
Желаещите да се сдобият с нов 🐢 домашен любимец могат да се свържат с нас, за да уточним детайлите на тел. номер: 0877696776.

В случай, че след време не желаете или не можете вече да се грижите за костенурката, отново се свържете с нас. Само не я пускайте в реката! Червенобузите костенурки са чужд вид, който започва да измества местните видове блатни костенурки от техния единствен дом!

Ето и някои съвети за отглеждането на тези непретенциозни и симпатични любимци:

1. Хубаво е червенобузата костенурка да се гледа в аквариум, който да има и суха част, той се нарича аква терариум.

2. Никога не трябва да се сменя цялата вода в аквариума, необходимо е да бъде подменена само една трета от нея, и то след като новата вода е престояла едно денонощие.

3. Добре е костенурката да получава дневна светлина, ако не, да и бъде поставена UV лампа.

4. Менюто на костенурката включва сварен черен дроб, жълтък от твърдо сварено яйце, ситно нарязано сварено месо, риба, изсушени насекоми.

5. Червенобузата костенурка може да бъде отглеждана сама, но ще се чувства по-добре, ако живее в компанията на представител на собствения си вид.

6. Препоръчителната температура на водата в аквариума е над 20 градуса.

Споделете това съдържание, Изберете платформа!