Published On: май 28th, 2024Categories: НовиниViews: 157
   Една от най-големите пеперуди в света – Атлас (Attacus аtlas) се излюпи в зала „Тропик“ на Регионален природонаучен музей – Пловдив.
   Пловдивчани и гостите на града отново ще имат възмножност да се насладят на една от най-големите пеперуди в света – Атлас (Attacus аtlas). След като се излюпят, пеперудите „Атлас“ не се хранят. Те живеят, докато им стигнат „резервите“, натрупани в гъсеничния период. Затова техният живот е много кратък – едва около една седмица.
Тази пеперуда е известна от дълбока древност и винаги е събуждала любопитството на хората с красивата си окраска и с големите си размери. Красивата пеперуда Атлас живее в Южна Азия, Източна Азия и Югоизточна Азия.
„Атлас“ е пеперуда с уникални умения за защита – горната част на крилете й прилича на глава на змия. За да е още по-голяма приликата, когато се чувства несигурна, тя пада на земята, за да заприлича още повече на опасна змия.
Заповядайте този уикенд – 25-ти и 26-ти май в Регионален природонаучен музей – Пловдив, за да се насладите на красотата на една от най-красивите пеперуди в света!
Може да гледате репортажа на BTV ТУК!
Споделете това съдържание!