Published On: май 29th, 2024Categories: НовиниViews: 149
Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да ви покани
на
АРТ работилница „Дървото на живота от скандинавски мъх (лишей) с чаша вино“
на 19 юни 2024г.
от 19:00 ч.
   Поради огромния интерес към нашите мероприятия за възрастни, решихме да направим Част II на АРТ работилница „Дървото на живота от скандинавски мъх (лишей) с чаша вино“.
  Ще започнем с беседа из залите на музея, която вярваме, че ще Ви донесе вдъхновение и ще даде идея за красива и уникална картина от скандинавски мъх (лишей), която ще отнесете в дома си за спомен. Идеята е да помогнем да дадете воля на въображението си в творческа атмосфера и да изразите свободно своята креативност.
  След това във фоайето на музея ще ви очаква вашето място за творене с чаша вино.
   В природата мъхът е навсякъде. Неговата изключителна адаптивност е свойството, което го прави подходящ за различни интериорни решения и украса. Използва се декоративният скандинавски лишей, който не се нуждае от директна слънчева светлина и сам си набавя влагата, която му е нужна.
   Скандинавският лишей се монтира директно върху съответната плоскост от порест или капилярно проводим материал от рода на дървото, корка, шперплат и други. Така растението се захваща здраво и съхранява свежия си вид като си набавя нужната му влага от въздуха в помещението. Декоративният мъх може да съществува в напълно тъмна среда, няма нужда от дневна светлина, за да се развива. Затова може да се поставя в помещения, които не се осветяват – коридор, фоайе, чакалня.
   Безспорно най-популярни за украса са декоративните картини от скандинавски лишей в рамка с различни цветове и разнообразни фигури. Едно от най-ценните свойства на мъха е, че балансира влажността на въздуха в помещението, отдавайки или абсорбирайки влагата. По този начин работи за подобряване средата на живот, ограничаване появата на плесени и разпространението на опасни микроорганизми.
   Мъховата растителност блокира звуците с висока честота, а картините с лишеи намаляват шумовете с ниска честота. Така създадената благоприятно среда има положително влияние върху здравето.
Интересното творческо събитие е предназначено за посетители на възраст 18+.
Местата са ограничени!
Цена: 50 лв. (в цената са включени всички материали, беседа и вино)
Телефон за записване: 0877 696 776
   Материали, които ще се използват: рамка за снимка формат А4, скандинавски лишей (различни цветове), кожа и др. природни материали.
Споделете това съдържание!