Микросвят

Добре дошли в „Зала Микросвят“ – една уникална експозиция, която ви дава възможност да се потопите в удивителния свят на микроорганизмите и да изучавате малко познатите, но изключително важни за живота на Земята същества. Сред най-интересните експонати в залата е 3D макет на животинска клетка, който позволява на посетителите да разглеждат клетъчните органели и да научат повече за техните функции и важност. В залата можете да видите 10 тактилни модела на различни микроорганизми:
1. Амеба (Amoeba)
2. Коронавирус (Coronavirus)
3. Зелена еуглена (Euglena viridis)
4. Бактериофаг (Bacteriophage)
5. Опашато чехълче (Colpoda caudatum)
6. Волвокс (Volvox)
7. Фораминифера (Foraminifera)
8. Ебола вирус (Ebola Virus)
9. Стафилококи (Staphylococcus)
10. Вортицела (Vorticella)
Тези увеличени модели дават възможност на посетителите да докоснат и изследват формите и структурите на тези невидими с просто око същества, като получат по-добра представа за тяхната сложност и разнообразие. Залата е снабдена с микроскоп, който позволява на посетителите да
наблюдават различни препарати и да разглеждат отблизо невероятното разнообразие на микроорганизмите. Зала Микросвят е идеалното място за любопитни посетители от всяка възраст, които искат да открият скритата красота и сложността на микроорганизмите, които обитават нашата планета.

РПНМ

ПЛОВДИВ

РПНМ

ПЛОВДИВ

РПНМ

ПЛОВДИВ