Published On: март 21st, 2023Categories: НовиниViews: 308

Ако сте сред феновете на пъзелите, Ви очакваме в Регионален природонаучен музей Пловдив в сряда 22.03.2023 г. Подготвили сме Ви занимателни пъзели на животни, обитаващи водни басейни!
Очакваме Ви заедно да отбележим Световния ден на водата!
Посещението в сряда (22.03.2023 г.) е с редовен билет за експозицията на музея!
Световен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март.
Денят на прясната вода беше предложен през 1992 г. на Конференцията на ООН за околната среда и развитието (UNCED) в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да насочи вниманието към значението на питейната вода и опазването на водните ресурси.

Всяка година отбелязването на Международния ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода. На 22 март правителствата и международните организации потвърждават, че чистата вода е живот и животът ни зависи от това как опазваме качеството на водата. Целта е да се повиши общественото съзнание и култура, за да се ускори постигането на една от целите за развитие за този век – намаляване наполовина на броя на хората без достъп до чиста вода и канализация до 2015 г.
Инициативата за празнуване на Световния ден на водата се заражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие“, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Споделете това съдържание!