Published On: април 3rd, 2023Categories: НовиниViews: 878

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин!

Празнуваме Седмица на гората в Регионален природонаучен музей- Пловдив
Тази година отбелязваме Седмицата на гората в периода от 𝟑 до 𝟗 април, когато всички лесовъди в страната ще отбележат своя професионален празник под мотото „Довери се на лесовъда“.
*Седмицата на гората се отбелязва от далечната 𝟏𝟗𝟐𝟓 г. всяка година през първата седмица на април с различни мероприятия – от масови залесявания до образователни събития и информационни кампании.
На 𝟖 април (събота) от 𝟏𝟎:𝟎𝟎 до 𝟏𝟔:𝟎𝟎 часа, заедно с Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria (БДЗП) , Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) и Югоизточно държавно предприятие (ЮИДП) ще отбележим Седмицата на гората в парк „Дондукова градина“ с богата тематична програма.
ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:
Горска педагогика
Изработка на медальон от дърво, творчески занимания, тематични пъзели и много игри. Експерти от Изпълнителна агенция по горите и Югоизточно държавно предприятие ще проведат занимания по горска педагогика. Заниманията са подходящи за деца от детски градини и ученици, по време на които ще се запознаят със значението на горските екосистеми и ролята на лесовъдите за тяхното поддържане.
*За записването на групи в заниманията, моля попълнете следния формуляр.

Информационен щанд
Всеки ще може да се запознае с работата на  Българско дружество за защита на птиците и дейностите по опазване на малкия креслив орел, царския орел и египетския лешояд, както и техните местообитания. Освен информационни материали, по време на събитието ще бъдат представени филми и презентации, свързани с работата на БДЗП и горските експерти.
Очакват Ви и наблюдения с бинокъл и зрителна тръба на птиците в парка и интерактивна игра за някои от широкоразпространените видове птици;
Ще имате възможност да разгледате и изложбата „Живот за птиците на България“ на Българско дружество за защита на птиците с фотографии на видове и местообитания от екологичната мрежа Натура 2000. Ще можете да й се насладите от 𝟏 до 𝟖 април в залите на Регионален природонаучен музей - Пловдив по повод Международния ден на птиците (𝟏 април). На 𝟖 април от 𝟏𝟎:𝟎𝟎 до 𝟏𝟔:𝟎𝟎 часа изложбата ще бъде експонирана в парк „Дондукова градина“ като част от събитието.
*Събитието се организира като част от дейностите по проекти „Земите и горите на орела“ и „Зеленият пояс на Югоизточна България“, в които Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) обединява усилия за подобряване на състоянието и опазване на горските екосистеми заедно с Изпълнителна агенция по горите, Югоизточно и Североизточно държавни предприятия, Фондация „По-диви Родопи“ и BirdLifeЕвропа и Централна Азия.

Споделете това съдържание!