Published On: май 22nd, 2023Categories: НовиниViews: 282

ОТКРИВАНЕ – 23 МАЙ(ВТОРНИК) ОТ 14:30 ЧАСА  В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА НА РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ.

Представяме Ви експозицията „Умни минерали за умни телефони“ , която проследява историята на телефона – една доста интересна изложба на Национален музей „Земята и хората“. Изложбата ще гостува 3 месеца и ще бъде позиционирана в Изложбена зала на Регионален природонаучен музей – Пловдив.

Откриването на интригуващата експозиция ще се състои във вторник 23 май 2023 г. от 14:30 часа  в Изложбена зала на Регионален природонаучен музей – Пловдив.

Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на интерактивната и интересна изложба и да разберат повече за това: Как се раждат смартфоните? Има ли връзка между добива на мед в Чили, САЩ и Китай с това да се свържете с близките си, които са на километри от вас? За да се чуете и видите с тях, просто включвате  смартфона си. Каква е ролята на минералите? Кои са десетте най-използвани материали в смартфона? Какви са наличните запаси от суровини? За колко време ще стигнат? Защо е важно рециклирането на стари телефони? С отговори на тези въпроси и с много други неизвестни факти ще Ви запознае изложбата „Умни минерали за умни телефони“ в Регионален природонаучен музей Пловдив.

Очакваме Ви!

Споделете това съдържание!