Published On: май 29th, 2023Categories: НовиниViews: 391

По случай Европейска година на уменията 2023 и Световния ден на околната среда – 5 юни, Природонаучният музей в Пловдив обявява творчески конкурс на тема „Аз се грижа за моя град“!
Конкурсът е посветен на Световния ден на околната среда – 5 юни и поставя акцент върху екологичното образование и ролята на децата във взаимоотношенията с природата. През тази година темата на Световния ден на околната среда е – „Да инвестираме в нашата планета“.
Конкурсът е за деца от 7 до 14 годишна възраст и ще се проведе в две категории с ограничение до 1 творба на участник:
– Първа категория – за деца от 7 до 10 години
– Втора категория – за деца от 11 до 14 години

Свободен избор на материали и техники за направата на макети.
Идеята на конкурса е да насърчи използването на отпадъчни материали – естествени природни материали чрез създаването на макети, да ни напомни колко важно е свързването на хората с природата и да насочи вниманието на децата към това. Призивът е да излезем сред природата, да оценим нейната красота и стойност, и да защитим нашата планета Земя.
Въздействието на креативните младежки продукти отразява високата екологична култура и чувство за съпричастност и отговорност към проблемите на околната среда и нейните обитатели.
В неделя – 4 юни от 10:00 до 16:00 часа в „Дондукова градина“ – пространството между Регионален природонаучен музей Пловдив и Дома на младоженците участниците ще изработват макети и модели от рециклирани материали, които е необходимо да си осигурят! На 4 юни (неделя) произведенията ще се оценяват, а награждаването ще се състои в понеделник – 5 юни „Световният ден на околната среда“.
Задължително е към всяка творба да бъдат приложени следните данни за участника:

– Три имена;
– Учебно заведение;
– Телефон и имейл за връзка.

Оценяането на творбите ще се осъществи от професионално жури и първите три места във всяка категория ще бъдат отличени със специални награди.
Предвидени са подаръци за всички малчугани, които ще вземат участие – сглобяеми къщички за птици, а за първите три места във всяка категория сме подготвили специални награди!

             

Споделете това съдържание!