Published On: април 6th, 2024Categories: НовиниViews: 178

Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да Ви покани

на

Ателие за направа на „Планина в буркан (затворена екосистема)“ с чаша вино

    По света го наричат с много имена – терариум (terrarium), флорариум (florarium), градинка в бутилка. Всъщност неговото първо официално име е „Wardian case“ и датира от далечната 1829 г. като носи името на своя откривател/изобретател, физик по образование, но с интерес към ботаниката – д-р Натаниел Багшау Уорд (Nathaniel Bagshaw Ward).

    На 19 април от 19 часа във фоайето на музея ще започнем с беседа, която да Ви вдъхнови, а след това ще имате възможността сами да сътворите затворена мини-екосистема, която се развива почти самостоятелно (без нужда от допълнително поливане или регулярна поддръжка). Запотяването на съда е напълно нормално (особено при спад на температурите). Кондензираната вода се отича по стените на съда и полива растенията.

За направата на тази затворена екосистема ще използваме грунд (дребни камъчета), горска почва и подбрани лишеи (мъхове) и влаголюбиви растения.

Идвайки при нас ще изработите един къс жива планина, след което може да я оставите да живее във вашия дом или офис.

Дата: 19 април 2024 г. (петък)
Час: от 19 до 21 часа

Цена: 50 лв (всички материали и беседа в музея)

Местата са ограничени!
Записването става на телефон: 0877 696 776

 С искрени благодарности искаме да добавим, че Винарска изба Ничев ни спонсорира с хубаво винце, с което ще Ви почерпим по време на ателието, докато творите.

 

Очакваме Ви!

Споделете това съдържание!